Aszfaltbetyár túra

Kinek ajánljuk: Hölgy vendégeink visszajelzése alapján született meg az útvonal ötlete. A túrát azon vendégeink számára ajánljuk, akik szeretnének megismerkedni az elektromos rollerezés élményével, és ezt egy könnyebben kezelhető, terep változása nélküli környezetben akarják kipróbálni, továbbá az aszfalton történő rollerezést előnyben részesítők számára is remek választás.

Táv:

30 Km

Időtartam:

2,5 óra

Készségszint:

Közepes

Túra díja/fő:

13.990 Ft/fő

A túra útvonala:

1RollRide bázis

2Kis-Duna sétány

3Mária Valéria-híd

4Párkány

5Duna-Garam torkolat

6Garamkövesd

7Párkány

8Mária Valéria-híd

9Erzsébet park

10Duna-menti kerékpárút

11Csenkei-híd Duna part

12Vas Kocsma

13Duna-menti kerékpárút

14RollRide bázis

A túra részletei:

A Kis-Duna sétányt elhagyva betekintünk a Prímás-szigetre, ahol gyönyörű látványban lehet részünk, ugyanis a régi kompállomás területéről és a szigetcsúcsról remek kilátás nyílik a Mária Valéria-hídra, az esztergomi Bazilikára és a Nagy-Duna folyóra is. Miután megcsodáltuk a Szlovákiába ívelő hidat, át is gurulunk rajta és a Duna párkányi partjáról szemünk elé tárul Esztergom város képeslapra illő panorámája.

A folyó mentén haladó aszfaltozott kerékpárúton hangolódhatunk össze a rollerekkel, miközben a jobb oldalunkon a fák takarásából olykor felbukkanó Esztergom látképe rajzolódik ki. A Dunába ömlő Garam folyó torkolatának megtekintéséhez letérünk a kerékpárútról, hogy a part menti fák közé rollerezve páholyból élvezhessük a torkolat szépségét. Kalandunkat a Garam folyó folyásával ellentétes irányban, a kerékpárúton folytatjuk egészen a Garamkövesd határáig.

A túrának ezen a pontján megfordulunk és az eddig megtett úton egészen az esztergomi Kis-Duna sétányig gurulunk vissza, ahol balra tekerjük a kormányunkat. Az Erzsébet parkot átszelve a Duna-menti kerékpárúton kanyargung a Csenkei-híd érintésével, amit elhagyva már csak a Vas Kocsmánál fékezünk. A fékezést fordulás követi, és a Duna partján a már megismert gyönyörű környezetben rollerezünk vissza a RollRide bázisra.

Időpontot foglalok