Búbánatvölgy Kerek-tó túra

Kinek ajánljuk: A túrát bátran ajánljuk minden kezdő elektromos rolleres vendégünk számára, a terep változatos, a szintemelkedés elhanyagolható, és a Búbánatvölgy pedig gondoskodik a gyönyörű környezetről.

Táv:

20 Km

Időtartam:

2 óra

Készségszint:

Könnyű

Túra díja/fő:

11.990 Ft/fő

A túra útvonala:

1RollRide bázis

2Kis-Duna sétány

3Erzsébet park

4Forrás-tó

5Bíróréti-tó

6Dédai-tó

7Búbánatvölgy

8Kerek-tó

9Szamár-hegy

10Felső-Dunamente kerékpárút

11RollRide bázis

A túra részletei:

A Kis-Duna sétányt elhagyva betekintünk a Prímás-szigetre, ahol gyönyörű látványban lehet részünk, ugyanis a régi kompállomás területéről és a szigetcsúcsról remek kilátás nyílik a Mária Valéria hídra és az esztergomi Bazilikára is.

Az Erzsébet parkon át aszfaltozott kerékpárúton folytatjuk utunkat: ezen a szakaszon lehetőség nyílik a rollerekkel való összehangolódásra. Miután ráéreztünk a rollerekre, letérünk a kerékpárútról, ahol murvás-földes terepen folytatjuk a túránkat a Forrás-tó, a Bíróréti-tó és a Dédai-tó érintésével.

A terepen alkalmunk adódik kipróbálni a roller-, és a saját képességeinket is. Az úton tovább haladva kalandunk egy murvás szakaszon Búbánatvölgybe érkezik, ahol a Kerek-tó partján gyönyörködhetünk a természet szépségében. Itt alkalmunk adódik egy kis lazításra, igénybe lehet venni a tó partján lévő büfé szolgáltatásai is.

A pihenő után újra a “paripákra” pattanva megkezdjük túránk második felét, amely során a Szamárhegyet körülölelő murvás utakon Esztergom felé vesszük az irányt, majd becsatlakozunk a Felső-Dunamente aszfaltozott kerékpárútjába, amely végig a Duna partján vezet vissza minket a túra kezdőpontjához.

Időpontot foglalok