E-City túra

Kinek ajánljuk: Esztergom város elektromos rollerrel is megközelíthető látnivalóinak bemutatása. A túra során elkerülhetetlen a közúti forgalomban történő részvétel, így az ebben való jártasság, és a jó egyensúlyérzék elengedhetetlen a túra résztvevői számára. Bevállalós turisták és Esztergom város környezetében élők számára is élvezetes 1,5 óra lehet.

Táv:

15 Km

Időtartam:

1,5 óra

Készségszint:

Könnyű

Túra díja/fő:

11.990 Ft/fő

A túra útvonala:

1RollRide bázis

2Kis-Duna sétány

3Prímás-sziget

4Erzsébet park

5Dzsámi Múzeum és Veprech-torony

6Bazilika és a vár környéke

7Sötétkapu

8Szent Tamás-hegy

9Babits Mihály Emlékház

10Belvárosi Kálvária-kápolna

11Jó pásztor-kápolna

12Szent Anna-templom

13Szent Erzsébet híd

14Palkovics-pad

15Gesztenye fasor

16RollRide bázis

A túra részletei:

A Kis-Duna sétányt elhagyva betekintünk a Prímás-szigetre, ahol gyönyörű látványban lehet részünk, ugyanis a régi kompállomás területéről és a szigetcsúcsról remek kilátás nyílik a Mária Valéria hídra és az esztergomi Bazilikára is.

Az Erzsébet parkon át aszfaltozott kerékpárút mentén folytatjuk utunkat, ezen a szakaszon lehetőség nyílik a rollerekkel való összehangolódásra.

A park végén található Dzsámit elhagyva lassan letérünk a kerékpárútról és már is a Szent György plébánia előtt találjuk magunkat, ezután a Bazilika, majd a mellette található vár lesznek az állomásaink. A gyönyörű kilátást magunk mögött hagyva lefelé gurulunk a hegyről a Sötét kapu irányába.

Mindszenty József hercegprímás szobra előtt elhaladva a Szent-Tamás hegyet vesszük célba, amelynek tetejéről a város és a Bazilika is egy másik arcát mutatja. Túránk következő úti céljához ismét lejtőn ereszkedünk a macskaköves utcákon a belváros irányába, ahol a város közútján haladva kanyarodunk el a régi Trafóház mellett.

A belváros látnivalóival folytatjuk a rollerezést, amely a Babits Emlékház megtekintésével kezdődik majd a Belvárosi Kálvária-kápolna érintése után a Jó Pásztor-kápolnához érkezünk meg.

A városi forgalomban tovább kanyarogva a Szent Anna-templom elé gördülünk, majd ezt követően átgurulunk a Szent Erzsébet hídon és a Duna partján található Palkovics-padnál fékezünk.

Érdemes gyönyörködni a kilátásban. Túránk befejező szakaszán a Gesztenye fasor hűs árnyékában a Kis-Duna partján suhanva a Széchenyi-tér érintésével érkezünk vissza a RollRide bázisra.