Fári-kút – Vaskapu Menedékház túra

Kinek ajánljuk: A túráink közül ezen az útvonalon tapasztalhatjuk meg igazán az erdőben történő rollerezés élményét, többféle terepet és látnivalót érintve emelkedünk fel a Vaskapu kilátóhoz, majd ereszkedünk le a város központjába. Azoknak a vendégeinknek ajánljuk, akik szeretik a kalandot a természetben egy kis adrenalinnal fűszerezve.

Táv:

18,5 Km

Időtartam:

2,5 óra

Készségszint:

Nehéz

Túra díja/fő:

13.990 Ft/fő

A túra útvonala:

1RollRide bázis

2Kis-Duna sétány

3Erzsébet park

4Forrás-tó

5Bíróréti-tó

6Dédai-tó

7Búbánatvölgy

8Kerek-tó

9Fári-kút

10Vaskapu Menedékház

11Hármas szikla

12Kuklender

13RollRide bázis

A túra részletei:

A Kis-Duna sétányt elhagyva betekintünk a Prímás-szigetre, ahol gyönyörű látványban lehet részünk, ugyanis a régi kompállomás területéről remek kilátás nyílik a Mária Valéria hídra és az esztergomi Bazilikára is.

Tovább gurulva az Erzsébet parkon keresztül aszfaltozott kerékpárúton folytatjuk utunkat. Ezen a szakaszon lehetőség nyílik a rollerekkel való összehangolódásra. Miután ráéreztünk a rollerekre letérünk a kerékpárútról, ahol murvás-földes terepen folytatjuk a túránkat a Forrás-tó, a Bíróréti-tó és a Dédai-tó érintésével.

A terepen alkalmunk adódik kipróbálni a roller-, és a saját képességeinket is. Az úton továbbhaladva kalandunk egy murvás szakaszon a Búbánatvölgybe érkezik, ahol a Kerek-tó partján gyönyörködhetünk a természet szépségében.

Itt lehetőség nyílik egy kis lazításra, igénybe vehetők a tó partján lévő büfé szolgáltatásai is. A pihenő után újra a “paripákra” pattanva megkezdjük túránk második felét, amely során a Fári-kút felé tekerjük a kormányt. Egy murvás útszakaszon kanyarogva érkezünk meg az erdő szélén található nevezetességhez.

A fák árnyékában erdei úton folytatjuk az utunkat egyenesen a hegytetőn található Vaskapu Menedékházig, ahol kitűnő lehetőség adódik a rollerek hegymászó képességének megtapasztalására. A csúcsra érve a Vaskapu kilátóból szemünk elé tárul Esztergom városa és a mellette kanyargó Duna.

A kilátást és a menedékházat elhagyva a hegycsúcsról már csak lefelé folytatódhat a kaland, ahol megtornáztatjuk a fékeket is. A Hármas szikla és a Kuklender dombi panoráma is pazar befejező állomásai körtúránknak, amely a RollRide bázisra érkezve ér véget.

Időpontot foglalok